Tuinadvies via de schetsservice

Ben je op zoek naar een goed idee voor een nieuwe tuin? Geen idee waar je moet beginnen en kun je wat hulp gebruiken? Of heb je al wat ideeën op papier gezet, maar je weet niet hoe je verder moet en je kunt wel wat tips gebruiken. Maak dan een afspraak voor een schetsadvies met één van de ervaren en onafhankelijke tuinontwerpers van de Schetsservice in jouw regio!

Voor een tuinontwerper in de regio Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Leiden e.o. kun je bij de Ontwerpsalon terecht voor een tuinschets advies. Een eerste stap voor een aantrekkelijke tuin, een stoere tuin, een groene tuin, of speelse tuin.

Wat is een Schetsadvies?

Een schetsadvies mondt uit in een schets op (transparant) papier en duurt meestal een uur. In dit uur maak ik als tuinontwerper op basis van jouw wensen, de architectuur van de woning, gezinssituatie en woonomgeving, een schets van de nieuwe tuin. Ook wordt uitgelegd waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, welke materialen je het beste kunt gebruiken en waar je lokaal terecht kunt! Aan het eind van het uur heb je een goed beeld gekregen van alle mogelijkheden.

Wat biedt de Schetsservice?

De onafhankelijke tuinontwerpers die bij de Schetsservice aangesloten zijn, hebben allemaal ruime ervaring in het ontwerpen van tuinen, het maken van beplantingsplannen en het begeleiden van de aanleg. Wij zijn lid van de TuinOntwerpersGroep en voeden elkaar tijdens studiedagen om de vakkennis up to date te houden op het gebied van beplanting, tuinarchitectuur, materialen en ontwikkelingen. Zo kun je een kwalitatief goed schetsadvies verwachten.

Wat kost een schetsadvies?

Een uur schetsadvies kost € 130,00. Wil je extra tijd? Ook dat kan. De kosten hiervoor zijn € 30,00 per extra kwartier. Is de reisafstand (volgens Google maps) minder dan 10 km, dan worden er geen reiskosten berekend. Ligt de reisafstand tussen 10 en 25 km, dan zijn de reiskosten € 20,-. Is deze afstand meer, dan bespreken wij de prijs van deze extra kosten, of dan is er wellicht een collega dichterbij aanwezig.

Hoe werkt het?

  1. Je kiest een tuinontwerper die aangesloten is bij de Schetsservice in jouw regio. Klik hier;
  2. Je vult het aanvraagformulier voor Schetsservice in met uw contactgegevens: naam, telefoonnummer en e-mailadres;
  3. Je gaat akkoord met de betalingsvoorwaarden en de aanvullende voorwaarden voor de Schetsservice en de voorwaarden van Ziber.nl;
  4. Je doet een aanbetaling van € 15,- voor het schetsadvies met de tuinontwerper van je keuze. De aanbetaling is voor de tuinontwerper een indicatie dat je aanvraag serieus is en dat de schetsafspraak gemaakt kan worden. Het restantbedrag reken je rechtstreeks af met de tuinontwerper.

De Schetsafspraak

De tuinontwerper neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om verdere afspraken te plannen, zoals:

  • De locatiekeuze voor het schetsadvies
  • De datum van het schetsadvies
  • De duur van het schetsadvies (standaard 1 uur, langer in overleg)
  • Gereedleggen plattegrond van de tuin, wensenlijstje en inspiratiebeelden
  • De wijze van betaling

Wil je na de schetsafspraak het schetsontwerp verder laten uitwerken tot een compleet ontwerp mét beplantingsplan? Dat kan! Na de schetsafspraak bespreek ik samen met jouw de mogelijkheden en kosten.